Cierpisz na przewlekłe dolegliwości niewiadomego pochodzenia?

Sprawdź, czy ich przyczyną nie jest nietolerancja pokarmowa lub kandydoza!

Firma Cambridge Nutritional Sciences opracowała rodzinę laboratoryjnych testów pozwalających identyfikować przyczyny przewlekłych problemów zdrowotnych związanych z pożywieniem.

Testy są przeznaczone dla lekarzy i specjalistów, ale również dla osób prywatnych.

Nietolerancje pokarmowe o podłożu immunologicznym - testy Food Print 120 oraz 200+, testy Food Test 40 i 110 - badają stężenie przeciwciał klasy IgG dla specyficznych antygenów pokarmowych.

Kandydoza - test Candida Detective - bada stężenie przeciwciał IgG oraz IgM dla antygenów grzyba Candida Albicans.

 

Alergia pokarmowa opóźniona (IgG zależna typu III) - Diagnostyka

Alergia pokarmowa opóźniona (nietolerancja pokarmowa IgG zależna) może być przyczyną wielu różnych dolegliwości. Tylko dieta eliminująca wszystkie nietolerowane pokarmy przyniesie oczekiwaną poprawę zdrowia. Z uwagi na to, że objawy nie następują bezpośrednio po spożyciu pokarmu trudno jest odgadnąć produkty je wywołujące. Z pomocą przychodzą rzetelne i wiarygodne badania diagnostyczne oznaczające we krwi poziom przeciwciał IgG pokarmowych. Wykonując testy laboratoryjne Food Print i Food Test otrzymujemy wartość liczbową odpowiadającą natężeniu reakcji alergicznej. Jest to podstawa w ułożeniu właściwej diety eliminacyjnej i leczenia alergii pokarmowej IgG zależnej.

Procerura badania:

  1. Pacjent otrzymuje zestaw pobraniowy. Krew do badania można pobrać samodzielnie lub w punckie pobrań.
  2. Pacjent odsyła próbkę, która zostaje przekazana do laboratorium.
  3. Wynik drogą elektroniczą lub pocztą przesyłany jest do dwóch tygodni.

Z nietolerancją pokarmową IgG zależną mogą współistnieć schorzenia, których diagnostyka i właściwe leczenie jest niezbędne w pełnym powrocie do zdrowia. Są nimi:

  • Kandydoza (grzybica, drożdżyca)
  • Celiakia (nietolerancja glutenu)
  • Choroby pasożytnicze